Житель Сумщини отримав премію Верховної Ради

14.01.2021

Наш земляк Віталій Отич отримав Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Його кандидатуру на здобуття Премії у червні минулого року затвердили депутати Сумської облради.

Загалом до Комітету з питань молоді та спорту надійшло 23 клопотання щодо присудження Премії. Шляхом рейтингового голосування було визначено 10-х кандидатів.

Наприкінці року у Верховній Раді України вже остаточно було визнано переможців на здобуття Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Її лауреатом став і житель Сумщини Віталій Отич. Розмір Премії становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Вона присуджується лише один раз.

Віталій Отич – начальник радіостанції взводу зв’язку командного пункту польового вузла 91-го окремого полку оперативного забезпечення військової частини А0563, сержант, учасник АТО та ООС, провів у зоні бойових дій майже 2 роки. У 2019 році брав участь у Миротворчій Місії ООН у демократичній республіці Конго. Наразі є членом Хухрянської громадської організації «Майбутнє села». З часу заснування організації Віталій є її лідером, ентузіастом. Прагнучі досягти конкретних результатів, став ініціатором створення на базі Хухрянського сільського будинку культури молодіжною центру «Простір», метою заснування якого є національно-патріотичне виховання дітей тa молоді Черпеччинської об’єднаної територіальної громади. Проєкт щодо створення молодіжною центру «Простір» здобув перемогу в конкурсі молодіжних проєктів управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації тa отримав фінансову підтримку на його реалізацію. Віталій Отич уміє консолідувати молодь села на реалізацію суспільно-корисних справ як то волонтерський рух, допомога ближньому, екологічні акції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: