Голова облради Федорченко хоче «приватизувати» комунальні спортшколи, лікарню, бібліотеку, театри і музеї?

14.01.2021

З категоричною заявою виступив нещодавно обраний від партії «Слуга народу» голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко. Зокрема він зазначив, що кожне комунальне підприємство має приносити прибутки, а інших бути не повинно, бо збиткові підприємства утримувати немає сенсу.

«Ми маємо розглядати комунальні підприємства виключно, як такі, що повинні давати прибуток. Це не їх особисте майно, це не працевлаштування когось, це – безпосередньо робота як самого закладу, так і наповнення обласної казни», — заявив Віктор Федорченко.

Як повідомляє сайт облради, уже після локдауну він планує зустрітися з усіма директорами комунальних закладів і ставити завдання щодо ефективного використання комунальної власності.

«Будемо детально вивчати роботу кожного підприємства, а далі вирішувати разом із депутатами: чи усувати недоліки на підприємстві, чи віддавати його в оренду, чи виставляти на аукціон, чи взагалі ліквідувати. Збиткових бути не повинно. Ми не можемо дозволити, аби обласний бюджет витрачався на утримання закладів, які можуть і повинні приносити дохід», — відрізав Віктор Федорченко.

Дуже дивний підхід. А що ж тоді робити спортивним школам, обласній лікарні, бібліотеці, філармонії, театрам, музеям? Ці комунальні підприємства ніколи не були і не будуть прибутковими, адже і створювали їх не для того, щоб заробляти гроші, а слугувати суспільству – виховувати дітей, лікувати хворих, сприяти культурному розвитку жителів Сумщини. Щоб виконати забаганку голови облради, є тільки варіант піднімати вартість послуг. Наприклад, за заняття у «Барсі» доведеться платити по дві-три тисячі гривень на місяць, а в театрах та музеях піднімати ціну квитків до 500 гривень! І хто тоді зможе собі дозволити туди ходити, крім родини Федорченка, і користуватися благами комунальних підприємств? Тим паче, під час карантину через пандемію коронавірусу заклади культури більше не працюють, ніж працюють, та ще й обмежені у кількості відвідувачів, то яких доходів від них можна вимагати тоді, коли вони найбільше потребують підтримки?

Виходячи із логіки голови обларади Федорченка, оскільки прибутковими такі підприємства точно ніколи не стануть, то їх доведеться просто ліквідувати, або, як це у нас часто робиться, — «приватизувати» їх майно між «своїми», і на тому все і скінчиться. А майна там вистачає — це і унікальні картини та скарби у музеях, і нерухомість у центрі міста, і чималі площі під забудову у спортивних закладах…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: