Суддя із Сумщини поскаржилася на втручання в її діяльність

15.01.2021

У реєстрі повідомлень суддів про втручання в діяльність оприлюднили повідомлення судді Охтирського міськрайонного суду Сумської області Тамари Ярошенко.

Ідеться про втручання у діяльність судді під час розгляду нею адміністративного протоколу про несвоєчасне подання декларації. Як стало відомо з повідомлення судді, особа, стосовно якої розглядався адмінпротокол, була незадоволена тим, що суддя відхилив її клопотання про виклик до суду того, хто складав на неї протокол. У відмові судді ця особа побачила кримінальне правопорушення і звернулася до прокуратури з проханням почати розслідування стосовно судді. Прокуратура підстав для відкриття кримінального провадження не знайшла. Після цього скаржник звернувся до Охтирського суду зі скаргою на бездіяльність прокурора.

З огляду на те, що вказана скарга є очевидно надуманою та стосується розгляду справи, яка на час подання скарги іще не була розглянута, і стосується саме незгоди особи, відносно якої складено протокол, суддя Тамара Ярошенко розцінила вказану скаргу та поведінку скаржника як втручання у діяльність судді під час здійснення правосуддя.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: