Глухівчанин отримав нагороду Міноборони за участь у місії «Чорний тюльпан»

15.01.2021

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» в рамках проекту «Евакуація – 200» розпочалася восени 2014 р. За дорученням Міністерства оборони України члени Всеукраїнського об’єднання «Союз «Народна пам’ять» взялися за пошук загиблих бійців на непідконтрольних Україні територіях.

За два роки волонтери повернули рідним останки 900 військовослужбовців та цивільних громадян. На початку пошукових робіт держава не виділяла кошти, і це тривало більше двох років, а коли гроші з’явились – уряд змінив виконавців.

Минуло чотири роки, і в Міністерстві оборони України повернулися до досвідчених волонтерів. Днями відомство запросило їх до Центрального будинку офіцерів для вручення медалей, знаків пошани, грамот за сприяння Збройним Силам України. Для кожного з пошуковців робота, за яку вони отримали відзнаки, це – і спогади, і вдячність, і відповідальність.

Серед нагороджених —  завідувач науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів» Юрій Коваленко. Він  отримав Грамоту Міністерства оборони України за значний особистий внесок у роботі місії «Чорний тюльпан».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: