У маслі, виробленому на Сумщині, знайшли немолочні жири

16.01.2021

За повідомленням ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» в рамках масмедійного проекту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» разом з представниками телеканалу 1 + 1 «ТСН Тиждень», даною організацією було відібрано у торгівельних мережах та досліджено на вміст немолочного жиру 61 зразок масла солодковершкового. За результатами досліджень було виявлено 11 зразків, які містили немолочні жири. З переліком виявлених зразків масла вершкового можна ознайомитись за посиланням.

Дана громадська організація звернулася до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із проханням вжити заходи про запобігання обігу зазначеного фальсифікованого масла.

На виконання Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 2 від 5 січня 2021 року (далі Розпорядження № 2 – додається), фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області вживаються заходи з виявлення можливого потрапляння в реалізацію на території Сумської області масла вершкового зі вмістом сторонніх (немолочних) жирів та будуть вжиті заходи для запобігання обігу такої непридатної продукції. У тому числі, Головним управлінням, у межах територіальної юрисдикції, проводиться позапланова перевірка ПП «Рось» Філія «Роменський молочний комбінат» з приводу підтвердження чи спростування виявлених фактів виробництва неякісного масла.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: