У Сумах визначили переможців ІІІ-ї Зимової школи юного хіміка

17.01.2021

З 8 по 12 січня кафедра теоретичної та прикладної хімії факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету у співпраці з компанією «Кусум Фарм» провели заняття ІІІ Зимової школи юного хіміка.

У зв’язку з карантинними обмеженнями школа працювала в режимі онлайн. До її роботи долучилось близько 60 школярів з різних куточків області.

Заняття для юних хіміків проводяться у СумДУ вже кілька років поспіль: взимку і влітку.

Мета роботи школи – закріплення та поглиблення знань школярів з основних розділів хімії, підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання, розвиток наукового потенціалу учнівської молоді, допомога учням у виборі майбутньої професії, а також популяризація серед шкіл області хімічних спеціальностей.

Упродовж семи занять учасники школи юного хіміка набули корисних знань про хімічні властивості дзеркал, про зв’язок хімії та медицини, познайомились з хімічними дивами та стравами молекулярної кухні, виконували завдання у рамках підготовки до ЗНО.

Завершились заняття вікториною, за результатами якої були визначені учасники, які найкраще впоралися з виконанням тестових завдань. Переможців та призерів визначали у трьох вікових групах: молодша вікова група – учні шкіл до 7 класу включно, середня вікова група – учні 8-9 класів, старша вікова група – учні 10-11 класів.

Переможцями та призерами вікторини ІІІ Зимової школи юного хіміка у СумДУ стали учні Косівщинського ЗЗСО I-III ступенів ім. Лесі Українки, Дубов’язівського НВК «СШ I-III ступенів – ДНЗ», Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей, Сумської гімназії № 1, шкіл обласного центру № 7, 10, 17 та 26.

Переможці та призери отримали нагороди від організаторів та спонсора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: