На Сумщині будинок культури продали приватному підприємцю за безцінь

17.01.2021

Регіональним відділенням Фонду державного майна України було здійснено продаж Будинку культури у селі Сосонка Охтирського району без відома місцевих мешканців. Про це повідомив староста Староіванівського старостинського округу Роман Тесля у Фейсбуці.

Роман Тесля опублікував відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Денис а Шмигаля, народного депутата України від 162 виборчого округу Миколи Задорожнього.

«Сільський клуб в селі Сосонки, що входить в нашу громаду, був нахабно проданий Фондом державного майна, а жителі громади навіть про це не знали. Він був проданий за 3700 грн. Вдумайтесь, будівля культури, яка має історичне значення (так як свого часу знаходилась на території панського угіддя), була продана за 3700 грн!», — говорить староста.

Він переконаний, що приватний підприємець з Києва, який придбав будівлю Будинку культури, навряд чи зацікавлений в його розвитку. А тому культурне життя села — під загрозою зникнення, передає sumy.life.

«Хочу звернутися до народного депутата Миколи Задорожнього, Президента та Прем’єр-міністра, щоб вони змінили законодавчу базу, щоб сільські клуби, школи, ФАПи залишилися на балансі громад. Тільки так ми зможемо відродити село», — зазначив староста Староіванівського округу Роман Тесля.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: