В Охтирці збирали підписи проти непосильних тарифів на послуги ЖКГ

17.01.2021

Не дивлячись на сильний мороз в Охтирці представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ розпочали збір підписів щодо недопустимості зростання цін на газ, електроенергію, водопостачання та послуги теплопостачання. Лише за три години люди поставили кілька сотень своїх автографів.

Охтирчани підтримали подібний крок опозиціонерів, бо, кажуть, вже немає сил терпіти, коли всі зароблені гроші йдуть на оплату ЖКП.

Варто зауважити, що на початку січня саме за ініціативи депутатів Охтирської міської ради від ОП-ЗЖ, було направлено звернення міському голові Павлу Кузьменку терміново скликати позачергову сесію, аби скасувати непосильні для жителів міста тарифи на теплопостачання. Напередодні нового року вартість гігакалорії тепла зросла в Охтирці із 1749 грн до 2180 грн. Не минуло й місяця, як ТОВ «БРОКБІЗНЕСЕНЕРГІЯ» повідомило про чергове підвищення тарифу до 2570 грн за гігакалорію. Місцеві жителі проти такого свавілля.

Вони самостійно підходили до палаток, інколи навіть ставали в чергу, дотримуючись протиепідемічних вимог, ставили свої підписи і дякували опозиціонерам за ініціативу.

Вже коли акція підходила до свого завершення, до палаток під’їхали машини поліції. Стражі порядку попросили зупинити збір підписів і звернути агітаційні палатки. Екс-депутат Верховної Ради України, заступник голови фракції ОП-ЗЖ в Охтирській міській раді Вікторія Булах пояснила поліціянтам, що збір підписів відбувався в рамках законодавства, про що була повідомлена міська рада. Порушень локдауну також не відбувалося.

Політик розповіла, що коли її запросили до машини на пояснення, охтирчани зібралися біля авто і чекали, аби Вікторію Булах відпустили. Бо, говорять, наразі в місті тільки опозиціонери стоять на боці людей і докладають усіх зусиль для зниження тарифів.

Вікторія Булах зазначила, що міський голова дослухався до партійців від ОП-ЗЖ і вже у вівторок відбудеться сесія міської ради, на якій планують прийняти рішення щодо скасування непідйомних тарифів на теплопостачання.

Утім палатки ставитимуть в Охтирці і надалі. Жителі вимагатимуть зниження тарифів на всі послуги ЖКГ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: