У Сумах вартість опалення найближчим часом не зміниться

18.01.2021

Під час щопонеділкової апаратної нарада очільник Сум Олександр Лисенко розпорядився створити у місті постійну комісію з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги.

Мер зауважив, що наразі в суспільстві триває супротив підняттю тарифів на газ, і на це є відповідна реакція Президента України і Кабміну щодо встановлення єдиної ціни 6,99 грн за 1 м3 газу. Міський голова додав, що в Сумах вартість опалення — одна з найнижчих і найближчим часом не змінюватиметься. «Поки в суспільстві обговорюється питання щодо підняття тарифів на газ, я вже зараз можу сказати, що наше теплопостачальне підприємство ТОВ «Сумитеплоенерго» цього опалювального сезону піднімати ціну на опалення не буде», – наголосив міський голова.

Для того, щоб тримати ситуацію з ціновою тарифною політикою на контролі, Олександр Лисенко розпорядився створити при виконавчому комітеті на постійній основі комісію з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги, до якої мають ввійти депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники громадськості та експерти з питань тарифів. «Завдання комісії слідкувати за ситуацією з тарифами, і, в разі підняття цін, виходити з пропозиціями, як урегульовувати питання… Нами вже багато разів обговорювалось питання підняття ціни на опалення, ми створили робочу групу, яка опрацьовувала ситуацію, але всі ми приходимо до висновку, що дійсно, при таких тарифах повинні бути відповідні пенсії і заробітні плати. Це вже питання держави, ми не впливаємо на цей процес, але свою думку будемо висловлювати», – повідомив Олександр Лисенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: