На Сумщині селяни гуртом гасили пожежу житлового будинку

19.01.2021

Учора, 18 січня, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей у Шосткинській громаді відбулося дві пожежі, повідомляють у 4-й Державній пожежно-рятувальній частині ДСНС України у Сумській області.

Так, у селі Тиманівка горів житловий будинок, площею 6 Х 12 м. Про лихо у службу «101» о 14:36 сповістив сільський староста. Селяни, дружно згуртувавшись, взялися гасити пожежу. На ліквідацію загоряння виїхали і місцева пожежна команда з Чапліївки та пожежна автоцистерна 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Шостки.

Менш, як за дві години пожежу ліквідували. В цілому будинок вдалося врятувати. Вогонь пошкодив лиш перекриття крівлі до 6 кв. м. та речі домашнього вжитку.

Цього ж дня по вулиці Бакинській в Шостці горіла господарча споруда, площею 5 Х 6 кв. м., облаштована пічним опаленням. Час від часу господарі протоплювали приміщення. Так було і цього разу, але розтоплену піч залишили без нагляду. Коли власники домогосподарства були в будинку, господарча споруда у дворі загорілася. Про подію о 18:19 у службу «101» повідомили сусіди. На гасіння виїхали дві пожежні автоцистерни та 7 рятівників 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Для приборкання вогню витратили до 6 т. води.

Ліквідувати пожежу вдалося о 20:09. Вогонь пошкодив 20 кв. м. даху, 10 кв. м. перекриття, 30 кв. м. стін та речі домашнього вжитку. Збитки встановлюються. Врятували майна, у тому числі сусідні будівлі, житловий будинок, на суму близько 200 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: