Сумських безпритульних перестали годувати і пускати в душ

20.01.2021

Минулого тижня сумчани повідомили про велику проблему на КП Сумської міськради «Центр реінтеграції бездомних громадян».

Кілька десятків безпритульних, для яких центр – єдиний спосіб врятуватися від морозу і голоду, – можуть опинитися на вулиці. Адже вже кілька місяців рахунки КП заблоковані казначейством. Інформацію підтвердив директор центру Андрій Гмиря. За його словами, їм довелося звернутися до суду на департамент соцзахисту населення і казначейство (справа №480 / 7923/20).

– Справу по суті розглядатимуть вже 27 січня, – розповідає директор центру. – Рахунки заблоковані, але ми все ж пускаємо людей на ніч, щоб вони могли переночувати в теплі. Правда, без душа та їжі. На це у нас немає коштів. Причина – у незаконних діях керівництва департаменту, яке на підставі якогось незрозумілого документа без підписів вирішило, що у нас багато грошей, і змушує підписати інший документ, який не відповідає реальним фінансовим потребам центру. У результаті нам заблокували рахунки ще в жовтні 2020 року. Ми кілька разів зверталися до мера міста, депутатів, але поки так і не отримали ні відповіді, ні підтримки – нічого.

За коментарями звернулися до департаменту соціального захисту населення Сумської міськради. Але інформація, яку дали там, вкрай здивувала. За словами співрозмовника, під час кампанії з формування бюджету на 2021 рік керівництво КП «Центр реінтеграції бездомних громадян» нібито подало документ, в якому вказало, що у них утворилися досить великі надлишки: «Фактично вони вказали, що у них більше грошей, ніж їм треба. Що у них є все, від мила до продуктів, і навіть зарплата більша, ніж треба».

У казначействі нібито не зійшовся дебет із кредитом, і рахунки КП були заблоковані. Але в департаменті підкреслюють, що це не вони, а саме казначейство заблокувало рахунки.

У той же час у соцзахист пояснили, що для вирішення проблеми потрібно всього лише, щоб бухгалтер КП подав уточнюючу довідку в казначейство, проте на підприємстві чомусь не хочуть робити цього. На КП ж переконані, що зробили все правильно, а що стосується документа, на який посилаються в департаменті, – хочуть, щоб суд розібрався в його походженні. Але проблема в тому, що, поки йдуть розборки між КП, департаментом і казначейством, люди, які опинилися в непростій життєвій ситуації – на вулиці, не можуть отримати їжу…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: