Звільнений заступник прокурора Черкаської області намагається поновитися через Сумський суд

21.01.2021

Звільнений у зв’язку із незадовільними результатами атестації заступник прокурора Черкаської області Олександр Мироненко судиться із Генпрокурором у Сумському окружному адміністративному суді.

Про це стало відомо із повідомлення, оприлюдненого на офіційному сайті суду у розділі «Інформація по справах, які можуть мати підвищений суспільний інтерес».

Так, Сумський окружний адміністративний суд повідомив, що Олександр Мироненко позивається до Першої кадрової комісії, Офісу Генерального прокурора, Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни, Прокуратури Черкаської області. Він просить визнати протиправним та скасувати рішення кадрової комісії про неуспішне проходження ним атестації, а також наказ Генпрокурора про його звільнення з посади заступника прокурора Черкаської області та органів прокуратури.

Окрім поновлення на рівнозначній посаді, Олександр Мироненко просить стягнути з прокуратури Черкаської області середній заробіток за весь час вимушеного прогулу з 22.04.2020 по день винесення рішення про поновлення на посаді, передає sumy.today.

Найближче судове засідання у цій справі має відбутися 10 лютого.

Із офіційної біографії Олександр Мироненка, яка оприлюднена на сайті прокуратури Черкаської області, відомо, що народився він у 1971 році в м. Мезенівка Краснопільського району Сумської області. Пройшов свій шлях від помічника прокурора м. Суми до першого заступника начальника управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Головного управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, у сфері транспорту та у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Генеральної прокуратури України. 2 квітня 2015 року наказом Генерального прокурора України призначений на посаду заступника прокурора Черкаської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: