Микола Войтенко: Перш ніж встановлювати європейські тарифи, влада має забезпечити європейський рівень доходів населення

21.01.2021

В Україні складається катастрофічна ситуація зі зростанням комунальних тарифів і цін на основні групи товарів, однак нинішня влада не робить нічого для виправлення ситуації та боротьби з бідністю. Про це перший заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ у Сумській обласній раді Микола Войтенко заявив в ефірі програми «Гість студії» на телеканалі АТВ.

«Окрім підвищення комунальних тарифів, значно зросли ціни на основні продукти харчування, ліки, товари першої необхідності. У сусідній Польщі ціна продуктового кошику нижча, ніж в Україні, а якість продуктів харчування краща. Це говорить про те, що наше життя стає дорожчим, ніж у європейських країнах», – зазначив депутат.

Політик нагадав, що попередня влада у 2017 році скасувала державне регулювання цін на соціальні групи товарів. А це – крупи, макарони, хліб, олія тощо, тобто продукти, які мають бути доступними для найнезахищеніших верств населення. Нинішня влада цю норму не повертає.

Микола Войтенко підкреслив, що влада обіцяла боротьбу з бідністю, але робить все, щоб цю бідність провокувати, абсолютно не думаючи про людей і не підтримуючи їх. Уже сьогодні більшість жителів країни перейшли в режим жорсткої економії – сидять в холодних будинках, не включають зайвий раз світло і воду, розуміючи, що потім просто не зможуть за це розрахуватися. Це неприпустимо, певен опозиціонер.

«Проблему потрібно вирішувати кардинально, бо тарифи повинні відповідати рівню доходів населення. А в законодавстві у нас передбачено, що зростання доходів населення повинно випереджати зростання цін і тарифів на послуги ЖКГ. Закликаю владу виконувати ці норми закону», – наголосив Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: