Родина із Сумщини перемогла у всеукраїнському творчому конкурсі

22.01.2021

24 грудня в Луцьку відбувся ІІ Всеукраїнський дистанційний конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтв «Зимова казка», в якому взяли участь і представники Білопілля – Олег Ключник та його дев’ятирічний син Арсеній, передає bilopillia.city.

Як розповів Олег, організатором конкурсу було творче об’єднання мистецьких та культурних ініціатив «Галерея Ідей». Учасники мали змогу представити свої роботи в номінаціях декоративно-ужиткове мистецтво, образотворче мистецтво, живопис, графіка, колаж, скульптура, художнє фото та інші.

Автор: З архіву родини Ключників

– Участь у конкурсі брали і діти, і дорослі, адже він проходив без вікових обмежень, хоча учасників розподіляли на шість вікових категорій, – розповідає Олег Ключник. – Ми з Арсенієм також вирішили виставити свої роботи на розсуд журі. Від себе я зробив велику «Новорічну прикрасу», яку подарував місту, і яка нині прикрашає будівлю Білопільської міської ради. Арсеній виставив свою роботу – «Зимовий кубок вогню», що виготовив під час весняного карантину.

Напередодні Нового року стали відомі результати конкурсу. Арсеній у другій віковій категорії отримав диплом Гран-прі, кубок і подяку керівнику. Олег Ключник виборов перше місце у своїй віковій групі, отримавши диплом і медаль за перемогу.

Автор: З архіву родини Ключників

– Результати конкурсу ми спочатку вирішили не афішувати, аж поки днями не отримали заслужені нагороди. Їх нам надіслали поштою, – говорить Олег.

Ви вперше брали участь у конкурсі?

– В такому – так, вперше. Коли я працював у колишньому Будинку дітей та юнацтва, роботи моїх учнів брали участь в обласних та всеукраїнських конкурсах, виборювали і призові місця. Але особисто вперше взяв участь лише цього разу.

Автор: З архіву родини Ключників

Скільки часу пішло на виготовлення робіт у Вас і Арсенія?

– Син витрачав на виготовлення по дві години на добу, два рази на тиждень, під час занять. Загалом зробив кубок за місяць. Я свою прикрасу виготовив за тиждень.

Чи виставляли свої роботи на цей конкурс інші учасники з Білопільщини?

– На жаль, ні. Були тільки ми з Арсенієм.

Автор: З архіву родини Ключників

З яких саме матеріалів виготовлені ваші роботи?

– Новорічну прикрасу я виточив із соснового дерева, на токарному станку. Вона складається з нарізаних маленьких сегментів, їх усіх – 326 квадратів, що склеєні між собою та обточені на станку до ідеальної форми. Потім це все пропорційно розмітив, просвердлив 208 отворів, в кожен із яких помістив лампочку від гірлянди. Вийшла така собі об’ємна іграшка довжиною 56 см та шириною 33 см.

Кубок Арсеній виготовив із матеріалу ясеня, прикрасивши ебоксидною смолою з червоним барвником, після закінчення виготовлення натер його античним воском. Висота кубку склала 40 см, а ширина 29 см.

Автор: З архіву родини Ключників

Чи давно Ви займаєтеся такою цікавою справою?

– Напевно, ще зі школи. Ще в далекому 1996 році почав відвідувати гурток різьблення по дереву, що діяв у колишньому Будинку дітей та юнацтва. Пізніше здобув професію столяра у ПТУ № 5, після закінчення якого мене запросили працювати до Центру дитячої та юнацької творчості. Там, починаючи з 2002 року, вів гуртки різьблення по дереву, архітектурного моделювання та моделювання ракет. Тож, можна сказати, що це захоплення у мене з дитинства. Перейняв його і мій син, чому я дуже радий. Виготовленням різноманітних декоративних поробок та архітектурних споруд займаюся і зараз, навчаю цьому і дітей.

Автор: З архіву родини Ключників

Чи плануєте брати участь у таких конкурсах надалі?

– Так, хотілося б, і плануємо. Та інколи благодійні внески за участь у подібних конкурсах занадто накладні для сімейного бюджету. От, наприклад, зараз запрошують на Міжнародний конкурс, що відбудеться в середині лютого, та поки що вирішуємо, чи зможемо взяти в ньому участь. Розглядаємо й варіанти участі в інших конкурсах, вивчаємо критерії, умови. Остаточно не вирішили.

Автор: З архіву родини Ключників

Взагалі, хочеться, щоб у таких конкурсах брали й інші жителі Білопільщини – діти та дорослі. Серед моїх учнів також є талановиті діти, які сміливо могли б конкурувати з іншими учасниками та гідно представляти Білопільщину й виборювати призові місця. Варто спробувати!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: