Найпопулярніші туристичні локації Лебедина отримають QR-таблички

22.01.2021

В Лебедині готовий до старту інноваційний туристичний проєкт «Лебедин на долоні: віртуальний гід міста», що передбачає маркування основних туристичних локацій та пам’яток, за допомогою інформаційних табличок з QR-кодами.

Проєкт має на меті знайомити туристів з історією міста Лебедина, його архітектурними, історичними та іншими надбаннями культурної спадщини. Також проєкт передбачає розробку пішохідних маршрутів, що поєднають основні пам’ятники та локації.

Проєкт реалізується в рамках міської цільової «Програми розвитку туризму в місті Лебедині на 2017-2022 роки» та підтримки Лебединської міської ради. Виконавець по проєкту – відділ культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради. Серед учасників проєкту – Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва.

На першому етапі планується встановлення 19 інформаційних табличок з QR-кодами на найбільш популярних туристичних локаціях та пам’ятниках Лебедина.

Таблички, розміром 30×40 см, мають елементи єдиного стилю та містять назву об’єкта, його фото, а також інструкцію з користування. Варто лише просканувати за допомогою телефону QR-код, і за лічені секунди віртуальний гід надасть вам необхідну інформацію про об’єкт.

Текст на табличках буде розміщений двома мовами – українською та англійською. Найближчим часом доступним також буде аудіо-ряд, тож інформацію можна буде не лише прочитати, а й прослухати. Наразі завершується процес наповнення відповідних категорій на кожен об’єкт, що будуть знаходитися на сайті Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва – http://artmuseum.lebedyn.org/

Встановлені такі таблички будуть на пам’ятники архітектури та історії, зокрема лебединські храми, включаючи Свято-Воскресенський (пам’ятка архітектури XVIII ст. національного значення), колишні будівлі міської управи (ратуша), земської управи (нині – медичне училище), художньому музеї, а також пам’ятниках Лебедина (Меморіал Слави, пам’ятник Т.Г.Шевченка, ін.).

За словами ініціатора проєкту – спеціаліста міського відділу культури та туризму Валентини Знаменщикової, «завдяки цьому проєкту жителі та гості міста зможуть глибше вивчити історію Лебедина без допомоги екскурсоводів і перекладачів. Таку практику вже використовують у багатьох країнах та найбільших містах України. Це робить процес знайомства з містом набагато простішим і цікавішим. За допомогою використання мобільного додатку відбувається магія і таблички оживають».

Організатори проєкту також сподіваються, що інтерактивний гід посилить привабливість зовнішнього й внутрішнього туризму у Лебедині. Крім того, інформація за QR-кодами буде подана й озвучена оригінально – щоб мотивувати до знайомства з Лебедином й до вивчення його історії.

Наразі, вже виготовлені всі 19 інформаційних табличок та елементи кріплення до них. Перші 4 нещодавно прибули до Лебедина, інші 15 надійдуть найближчими днями. Очікується, що процес їх встановлення на будівлях та біля пам’ятників розпочнеться за кілька днів та завершиться протягом місяця.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: