“Нам страшно та холодно”: У Сумах 6-річна дівчинка, залишена вдома з 6-місячною сестрою, сама викликала патрульних

22.01.2021

20 січня ввечері на лінію 102 зателефонувала маленька дівчинка та повідомила, що вони з сестричкою залишилися вдома самі, без дорослих. Розповідаючи про це, вона плакала.

За адресою направився екіпаж патрульних у складі Яни Савицької та Юрія Логвінова. Постійно підтримуючи телефонну розмову з маленькою заявницею, інспектори заспокоїли її та швидко прибули на місце. Їм довелося перелізти через паркан приватного будинку, аби потрапити до дітей. Двері відчинила налякана маленька дівчинка. Вона одразу ж провела їх до дальньої кімнати. Там, на ліжку, лежала її молодша 6-місячна сестричка. Дитинча тихенько плакало.

“Перше, що я відчула, – немовля було геть холодним. Здавалося, від холоду їй і плакати не було сил. Воно й не дивно, адже в будинкові було дуже холодно. Її старша сестра сказала, що сьогодні вони ще нічого не їли”, — розповідає патрульна Яна. Вона миттю одягла наймолодшу дівчинку та притисла до себе, намагаючись зігріти. Її напарник Юрій одразу ж викликав швидку.

6-річна дитина розповіла, що живе з батьком, та близько години тому він пішов до когось у гості. Вона також знайшла папірець, на якому був написаний його номер телефону. Інспектори негайно ж йому зателефонували. Під час телефонної розмови він почав запевняти поліцейських, що зараз зі своїми доньками. Однак зрозумівши, що інспектори разом із його дітьми, він повернувся додому. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Дітей бригада медиків з ознаками переохолодження (у дітей температура тіла була 34,9) доставила до лікарні. Батька для надання пояснень вартові порядку доставили до Сумського районного управління поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: