Через трагедію в Харкові на Сумщині перевірять будинки для літніх людей

22.01.2021

Після трагічної пожежі в Харкові Уряд створив комісію для розслідування причин трагедії та ініціював проведення перевірок схожих закладів по всій Україні.

Сьогодні під головуванням заступника Голови Національної поліції України Олександра Фацевича відбулася відеоселекторна нарада з приводу трагічної події 21 січня 2021 року в Харкові, під час якої у пожежі загинули літні люди. Завдання поліції – зробити все, аби унеможливити подібні випадки в майбутньому.

На нараді обговорювалися питання щодо прийняття участі поліції в перевірках таких об’єктів як готелі, пансіонати, хостели, приватні будинки для літніх людей, інтернатів, в яких проживають люди з особливими потребами тощо. «До перевірок щодо безпечного проживання в таких установах людей, буде залучатися не лише поліція, – наголосив начальник ГУНП в Сумській області Олександр Анохін. – Планується створити відповідні рейдові групи на місцях, до яких, крім поліцейських, увійдуть представники органів місцевої влади, Міністерства соціальної політики, медичні працівники, ДСНС».

Під час перевірок буде з’ясовуватися законність існування подібних установ, вивчатися умови перебування в них людей, технічні характеристики споруд та умови щодо пожежної безпеки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: