Антхольц-2021. Джима фінішувала 10-ю у мас-старті

23.01.2021

На відміну від вітряного і снігового Арбера, італійський  Антхольц запропонував майже ідеальні умови учасницям гонки з масовим стартом сьомого етапу Кубка світу.

Єдина представниця України в цій гонці проводила її з оглядкою на завтрашню естафету. Тому вже зі старту вихованка сумської школи біатлону Юлія Джима не стала включати максимальні оберти, зробивши основну ставку на точність стрільби. Тактика, яка принесла успіх в індивідуальній гонці, виявилася цілком виправданою і сьогодні. Адже якщо на першому рубежі більше половини дівчат відстрілялися чисто, то вже, починаючи з другого, темп гонки позначився і на точності: штрафні кола в групі лідерів з кожною стрільбою ставали все більш масовими, пише biathlon.com.ua.

Поступово піднімаючись після кожного точного вогневого рубежу, після третьої стрільби Юля впевнено займала місце в топ-вісімці. Але на дистанції останнього кола трапилася неприємність: рухаючись в щільній групі з чотирьох спортсменок, Джима «не поділила» простір траси з Ханною Еберг. Але якщо шведка зуміла встояти, то Юлі довелося пережити падіння, після чого вона не тільки відстала від цієї групи, але і трохи збила дихання, що, ймовірно, позначилося на заключному рубежі – темпу стрільби на всі п’ять пострілів не вистачило і, стріляючи по п’ятій мішені, українка допустила єдиний промах в гонці…

Але які ж феноменальні бійцівські якості продемонструвала наша спортсменка на останньому колі! Вискочивши на дистанцію 13-ю, Джима зуміла відіграти три позиції і все ж піднятися в десятку кращих! Спасибі, Юля! Це була красива гонка!

А боротьба за перемогу сьогодні вийшла шалено цікавою! На заключний кордон з кращими шансами на перше місце прийшли п’ять дівчат. Трохи попереду інших була Світлана Миронова, слідом за нею в десяти секундах йшли Франциска Пройсс, Євгенія Павлова, Ванесса Хінц і Марте Олсбю Ройселанд. Але жодна з цих спортсменок в результаті навіть не піднялася на подіум!

На четвертому рубежі трапився парад промахів! Міронова, Павлова і Олсбю Ройселанд пішли на два штрафних кола, Хінц – одразу на чотири! І найкращим снайпером з групи лідерів виявилася Франциска Пройсс, промахнувшись всього один раз. Але ось біда для німкені – у «другій хвилі» суперниць виявилися ті, хто зумів закрити всі п’ять мішеней, і на останнє коло Пройсс знову вирушила в групі з п’яти претенденток, але тут вже були куди більш грізні «бігунки»: Ханна Еберг, Ліза Тереза Хаузер, Жюлья Сімон і Маркета Давідова!

Половину кола дівчата трималися разом, але постійні спроби підвищити темп неминуче призвели б до «відсіву». Першою з боротьби випала чешка, яка не зуміла протиставити темпу суперниць свою швидкість. Потім дійшла черга викинути білий прапор і для Пройсс. І на останній сотні метрів на три призових позиції залишилося три претендентки!

Незважаючи на те, що у Лізи Терези Хаузер дуже сильно виросла швидкість в нинішньому сезоні, вона поки не може похвалитися вибуховим прискоренням, і коли Сімон і Еберг в черговий раз влаштували спринтерські ігри, австрійка змушена була визнати, що сьогодні вона задовольняється третім місцем.

А француженка і шведка долю золота розіграли вже в самому фінішному створі! Бажання обох виявитися попереду було неймовірним, але фінішний ривок Сімон трохи, всього на 0,2 секунди, став більш переконливим! Француженка виграє другий мас-старт поспіль!

Ханна Еберг же до завойованого срібла додала 54 очка в рейтинг Кубка світу, і тепер в «скандинавських розборках» на вершині тоталу стає зовсім тісно! Марте Олсбю Ройселанд в принциповій дуелі сьогодні опинилася на одну сходинку вище Тіріл Екхофф, і дистанція між норвежками зросла до восьми очок. Однак вже зовсім в спину їм дихає Еберг, яка тепер відстає від лідера всього на дев’ять пунктів!!! Як же жарко буде в Поклюці на чемпіонаті світу!

Завдяки відмінній гонці поліпшила для себе ситуацію в загальному заліку і Юлія Джима. Так, вона залишилася 24-ю, але тепер може більш впевнено дивитися вперед і шанси поборотися за підсумкову топ-двадцятку виглядають вже цілком реально.

Мас-старт. Жінки

1.  Жюлья Сімон (1+1+1+0)  37:05,5

2.  Ханна Еберг (0+0+1+0)  +0,2

3.  Ліза Тереза Хаузер (0+0+1+0)  +3,5

10.  Юлія Джима (0+0+0+1)  +56,6

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: