У Лебедині «активісти» взяли безхатька в інформаційні заручники

23.01.2021

У соцмережах та на деяких сайтах сьогодні з’явилася шокуюча інформація про те, як у Лебедині три роки утримували у рабстві безхатька з Бурині Володимира Хорошка. Власне, розголосу цій історії надав місцевий активіст Ярослав Мудрий спільно з представниками ГО з гучною назвою «Стоп Корупції». На своїй сторінці у Фейсбуці він описав події так, начебто підприємець Анатолій Звоновський на території свого фермерського господарства тримав цього безпритульного як раба, а у цей час ні поліція, ні влада не реагували на ситуацію.

«Хорошко В.Г. перебуває в нелюдських умовах існування. Підприємець протягом трьох років не платить йому заробітної платні, не віддає пенсію, не забезпечує самим необхідним. У чоловіка навіть шкарпеток на ногах не було, коли ми його побачили. Шокувало ще й те, що чоловік живе й ночує біля коней, його годують як собаку. На фото, яке ми зробили, із-за темряви не видно те місце, де чоловік їсть та спить. Нагадує не те що помийну яму, а навіть слів для цього важко підібрати.

Хорошко В.Г. просив неодноразово фермера, щоб він відвіз його на батьківщину, м.Буринь. Також неодноразово звертався до правоохоронних органів за допомогою. Проте, прохання про допомогу було нікчемно проігноровано», – пише Ярослав Мудрий.

Однак, знаючи про недоброчесну репутацію ГО «Стоп корупції», представники якої були помічені у вимаганні грошей, наша редакція вирішила розібратися, що ж відбулося насправді. З’ясувалося, що сам потерпілий, як його представляють активісти, не скаржився поліцейським, що його тримають у рабстві, він лишень просив відвезти його у Буринь. При цьому незрозуміло, чому фермер має його кудись возити, адже таксистом ніколи не працював та й просто не зобов’язаний цього робити. Та і чому його цікавила саме Буринь – теж невідомо, бо ні про родичів, ні про знайомих безхатька, які б там проживали, не йдеться.

Поспілкувавшись із місцевими жителями, ми дізналися, що насправді фермер пожалів безхатька і пустив його на територію свого господарства. Кажуть, якби не він, бомж би уже давно загинув від холоду і голоду. Тобто лебединцям було відомо, що поряд із ними живе така людина, і якби вони помітили, що над цим чоловіком дійсно знущаються, то  не стали б мовчати і давно  забили у всі дзвони. Виникає запитання: навіщо ж тоді роздмухувати великий скандал? Виявляється, усе це затіяли задля фінансової вигоди. Під приводом викривання «рабства» активісти з ГО «Стоп корупції» захотіли вибити із фермера гроші. Дійсно, Ярослав Мудрий написав, що звертатися до правоохоронців буде у понеділок, тобто до цього часу він розраховує, що підприємець, аби уникнути неприємностей, вирішить це питання із допомогою грошей. Інакше, якби викривальника «лебединського рабства» дійсно хвилювала доля Володимира Хорошка, він би і сам відвіз його до Бурині, і не став би зволікати зі зверненням до поліції. У такий спосіб активіст, очевидно, просто шантажує фермера, а нещасний безхатько просто став заручником інформаційної атаки на підприємця.

А щоб дискредитувати мера, до публікації Ярослав Мудрий додав фото аптеки дружини міського голови Лебедина, яка взагалі немає жодного відношення до цієї ситуації. Це зайвий раз підтверджує бажання активіста заробити на скандалі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: