У сумському суді поскаржилися на неналежне фінансування оплати праці

24.01.2021

Сумський окружний адміністративний суд оприлюдив статистичну інформацію про кількість справ, які надійшли до суду за 2020 рік, розглянуті та залишок нерозглянутих справ на кінець звітного періоду.

У 2020 році до Сумського окружного адміністративного суду надійшло 10663 справ, а розглянуто – 8934. На кінець звітного періоду в Сумському окружному адміністративному суду залишилося 3065 справ.

У суді додають, що незважаючи на пандемію та неналежне фінансування як у частині оплати праці працівників апарату суду, так і в частині інших видатків на здійснення правосуддя у 2020 році, установа не припиняла відправлення правосуддя, захищаючи права осіб від посягань з боку суб’єкта владних повноважень. “Таких результатів роботи вдалося досягти завдяки самовідданій праці апарату суду та суддів, які, незважаючи на високі ризики зараження коронавірусом, професійно виконували свої обов’язки. Крім того, така велика кількість позовів свідчить про високий рівень довіри суспільства як до судів адміністративної юрисдикції, так і до судової гілки влади взагалі”, – пишуть на сайті суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: