Під цілодобовий домашній арешт взято ще одного підозрюваного у розбійному нападі

25.01.2021

25 січня 2021 року, ухвалою слідчого судді, ще одному підозрюваному у розбійному нападі на родину підприємців на Сумщині обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово залишати житло. Одночасно на підозрюваного покладено наступні обов’язки:

носити електронний засіб контролю;

прибувати до слідчого, слідчого судді, суду по першому виклику;

не відлучатися за межі визначеного місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду;

повідомляти слідчого, прокурора чи суд, про зміну свого місця проживання чи роботи;

утримуватися від спілкування з потерпілими, свідками, іншим підозрюваним у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали – до 25 березня 2021 року включно, повідомляє Зарічний районний суд м.Суми.

З урахуванням усіх обставин та матеріалів справи, слідчий суддя вважала, що обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю відповідає завданням і засадам кримінального провадження, потребам досудового розслідування і ураховує практику Європейського суду з прав людини.

Після зміни запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт, так і у період, коли відносно нього не діяв жоден із запобіжних заходів підозрюваний не вдавався до будь-яких спроб переховування, належним чином виконував усі свої процесуальні обов’язки та мав належну процесуальну поведінку.

Він здав на зберігання слідчому внутрішній і закордонний паспорти. У підозрюваного є міцні сімейні і соціальні зв’язки: він народився і все своє життя проживає за місцем реєстрації, де позитивно характеризується; зареєстрований у власній квартирі; має дружину та двох доньок, а також – на утриманні літніх батьків. Усе це дає підстави вважати, що в даному випадку ризик переховування від органів досудового розслідування та/або суду зумовлений лише тяжкістю покарання, яке загрожує чоловікові, може бути забезпечений більш м’яким запобіжним заходом.

До матеріалів клопотання не долучено жодного документу, який би свідчив про те, що підозрюваний вчиняв подібні дії у минулому або вчиняв спроби погроз, вмовляння, підкупу чи іншого впливу на потерпілих і свідків під час, коли перебував під домашнім арештом або без запобіжного заходу взагалі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку. Слідчий суддя Клімашевська І.В.

Як уже повідомлялося, 22 січня 2020 року, ухвалою слідчого судді, до 21 березня 2021 року включно другому підозрюваному в розбійному нападі на родину підприємців на Сумщині продовжено строк тримання під вартою без визначення розміру застави.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: