Кому із сумчан “світить” компенсація за електроенергію?

25.01.2021

У зв’язку з підвищенням цін на електроенергію Міністерство соцполітики підготувало проект постанови про виплату компенсації споживачам з електроопаленням у будинку. Про це пише портал “Хвиля”, посилаючись на документ, опублікований на сайті Федерації профспілок.

У проекті постанови зазначено, що зі спецфонду держбюджету буде виділено 1,4 млрд грн для надання грошової компенсації на оплату електроенергії, спожитої за I квартал 2021 року. Це рішення пов’язане зі скасуванням окремих знижених тарифів деяким споживачам (за винятком тих, які отримують житлову субсидію).

З 1 січня компенсація передбачена для:

– мешканців будинків (у тому числі готельного типу, кімнат гуртожитків, квартир) з електроопалювальними установками, які на 31 грудня мали право на оплату за зниженою ціною;

– осіб, які проживають у багатоквартирних негазифікованих будинках із відсутньою або нефункціонуючою системою централізованого опалення і мають на 31 грудня право на оплату за зниженою вартістю;

– прийомних та багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Компенсація надаватиметься шляхом направлення грошей із держбюджету постачальникам універсальних послуг із подальшим зарахуванням на рахунки споживачів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: