З якими вимогами звернуться депутати до Президента на позачерговій сесії Сумської облради?

26.01.2021

Стало відомо, про що йдеться у зверненні чотирьох фракцій депутатів Сумської облради 8 скликання до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо необгрунтованого збільшення вартості енергоносіїв.

Так, спільно із депутатами ще трьох фракцій «За майбутнє» підготувала звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на один рік на підвищення комунальних тарифів.

«Керівництво держави зобов’язане діяти виключно в інтересах громадян країни та приймати рішення для захисту та реалізації прав, свобод та соціальних гарантій. Однак Кабінетом Міністрів України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), було прийнято низку постанов, які з 1 січня 2021 року підвищили тарифи на газ та його доставку, електроенергію та, як наслідок, спричинили наступні підвищення тарифів на опалення та гарячу воду. Прийняті постанови про скасування пільг та підняття тарифів за послуги ЖКГ призведуть до збідніння громадян, погіршення їхнього життєвого рівня та унеможливлять реалізацію основних потреб», – йдеться у проєкті звернення.

Відтак, переконані депутати чотирьох фракцій Сумської обласної ради, враховуючи думку та потреби громадян, висуваються наступні вимоги:

«1. Запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, котра здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду. 2. Підготувати та ухвалити відповідні зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення. 3. Здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, прийнятого відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, котра здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

Як наголосила керівник фракції  “За майбутнє” Тетяна Сизон, яка є співавтором звернення, депутати готові захищати інтереси жителів Сумщини на позачерговій сесії облради, що відбудеться вже завтра.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: