На Сумщині суб’єкт господарювання потрапив під кримінал, надавши під час перевірки підроблені документи

26.01.2021

На сьогодні, непоодинокими є випадки, коли суб’єкти господарювання вдаються до різноманітних протиправних дій з метою уникнення відповідальності за порушенням вимог чинного законодавства.

Так, при здійсненні контролю за дотриманням законодавства про рекламу щодо захисту прав споживачів реклами на території м. Суми, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було встановлено порушення вимог законодавства. За результатами проведеного контролю та у зв’язку з виявленими правопорушеннями, було відкрито справу стосовно суб’єкта господарювання щодо розміщення реклами з порушенням вимог законодавства.

У ході розгляду матеріалів справи, суб’єктом господарювання було надано листи, якими було повідомлено по те, що начебто розміщення вказаної реклами здійснив працівник іншого суб’єкта господарювання без погодження та відповідного дозволу на розміщення.

Під час аналізу вказаних листів, було виявлено певні розбіжності, які дають обґрунтовані підстави вважати, що надані документи містять недостовірну інформацію, яка не відповідає дійсності, а вказані листи були створені саме з метою уникнення відповідальності суб’єктом господарювання.

Враховуючи, що листи, надані Головному управлінню, є офіційними документами у розумінні до ст. 358 КК України, яка передбачає відповідальність за їх підробку, відділом правового забезпечення підготовлено та направлено заяву до органів національної поліції та прокуратури з метою перевірки в діях суб’єкта господарювання ознак кримінального правопорушення.

За результатами перевірки обставин, викладених у заяві Головного управління, Сумською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження стосовно суб’єкта господарювання за фактом підробки офіційного документу, який посвідчує розміщення реклами. Розпочато досудове розслідування.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що надання Головному управлінню офіційних документів, які містять завідомо недостовірні відомості з метою уникнення відповідальності за порушення чинного законодавства є підставою для притягнення винної особи до кримінальної відповідальності згідно ст. 358 КК України, яка передбачає накладення штрафу до 17 тис. грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. При цьому підробка офіційних документів посадовими службовими особами, відповідно до ст. 366 КК України карається штрафом від 34 до 78 тис. грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: