У Путивлі школярів відправили на дистанційку через холоднечу в класах

26.01.2021

Після тривалих канікул зустріч дітей зі школою стала радісною, але не дуже теплою. Перші два дні учні Путивльскої міської школи №2 здобували знання в нетоплених класах. І змушені були знову повернутися до дистанційного навчання – до кінця тижня.

Директор ЗОШ №2 Олена Лапузіна так пояснила ситуацію:

– Справа в тому, що договір з постачальниками газу ми укладаємо за тендерною процедурою. Тендер уже пройшов, і ми були впевнені, що з понеділка нас будуть опалювати. Зі свого боку ми зробили все вчасно, а ось фірма, яка виграла, посилається на програмні збої і затягує підключення. Відмовитися від них і перейти до іншого постачальника ми не можемо, згідно із законом у них є три дні, щоб почати працювати.

Три дня чекати не стали – вже на другий день, 26 січня, стало зрозуміло, що температурний режим опускається нижче допустимого. Тому адміністрація школи прийняла рішення відправити дітей на кілька днів на дистанційне навчання.

Як розповів голова Путивльської громади Костянтин Гаврильчук, харківська фірма ТОВ СЕРВІС ГРУП “ЛТД” виграла тендер і на опалення міської школи №1. Але перша школа опинилася в кращому становищі – їм вдалося домовитися з колишніми постачальниками газу про пролонгацію договору. У той час як школа №2 і Центр позашкільної роботи, які опалюються з однієї котельні, змушені очікувати нового постачальника, повідомляють “Путивльські відомості”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: