У Сумах взяли під варту підозрюваного в незаконному переправленні людей через держкордон

27.01.2021

26 січня слідчим суддею обрано громадянину Б. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 45 400 гривень. Особа підозрюється в організації незаконного переправлення через державний кордон України трьох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 332 КК України).

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею враховано суворість покарання в сукупності з іншими причинами, а саме: відсутність у підозрюваного постійних джерел доходів; він не одружений та не має дітей тобто не має міцних соціальних зв’язків; відсутність осіб, які можуть виступити в ролі поручителів.

Перебуваючи під домашнім арештом, підозрюваний може чинити тиск на свідків у кримінальному провадженні та інших невстановлених осіб, які сприяли вчиненню злочину, з метою уникнення відповідальності за вчинені злочини. Крім того, батьки підозрюваного були обізнані про його незаконну діяльність.

Беручи до уваги зазначене, суд вважає, що на час розгляду клопотання більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не зможуть забезпечити належної процесуальної поведінки підозрюваного та запобігти існуванню встановлених ризиків.

Строк дії ухвали визначено до 23 березня 2021 року включно. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів, повідомляє Зарічний районний суд м.Суми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: