Активіст-ґвалтівник зі “Стоп корупції” розвінчав своїх колег по організації, що займалися вимаганням та шахрайством

30.01.2021

Чотири рази судимий (за зґвалтування, хуліганство, крадіжку та викрадення авто) Борис Спіцин, який нині є керівником ГО «Стоп корупції» у Сумах і називає себе правозахисником, викрив своїх-колег активістів із громадської організації, які, схоже, виявилися такими ж аферистами, як і він сам. Як повідомив пан Спіцин на своїй сторінці у Фейсбуці, 25 січня ним була подана заява до обласної прокуратури «про вчинення кримінальних правопорушень  злочинним угрупуванням “МУДРИХ-КРАВЧИЛ”, якє діє на території Сумського, Лебединського та Краснопільського районів».

У чому ж суть злочину?

«Група осіб, з розмахом, отримавши “закази” від конкурентів та бюрократів – корупціонерів, вчиняла тиск на бізнес та посадовців при цьому вимагаючи гороші залякували осіб, що призводило до тяжких наслідків. За сприяння приватного нотаріуса, оформляли довіреності на боржників з необмеженими можливостями розпоряджатися та володіти майном останніх», –  пише Спіцин.

У наступному пості «стопкорупціонер» хоч і не повністю, але вказує імена організованої групи осіб, яких обвинувачує у вимаганні та шахрайстві:

«створив та здійснював керівництво Мудрий він же Булай Ю., він же “пінжак”, до якої входять Люба К., Лида Г. та інші особи». Отже, виходить, що мова йде про колег Бориса Спіцина по ГО «Стоп корупції».

Далі він зауважує, що у прокуратурі не класифікували злочини як тяжкі, на чому той наполягав, а «до ЄРДР були внесені відомості та розпочато кримінальне провадження лише за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України».  Більше того, «правозахисник» звинуватив ще й працівників обласної прокуратури, ніби вони діють в інтересах вказаних вище осіб.

«Непогодившись з таким рішенням та з переконанням, що службовими особами обласної прокуратури, діючи в інтересах групи осіб, вчинені умисні дії спрямовані на приховання злочинної діяльності даної групи, правозахисником до Зарічного районного суду м. Суми подана відповідна скарга.

29 січня 2021 року ухвалою слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми зобов’язав службову особу обласної прокуратури внести відомості за ст. 189 (вимагання) КК України та приступити до проведення досудового розслідування», – повідомив Борис Спіцин.

Нагадаємо, чотирьом «активістам» ГО «Стоп-корпуція» із Бурині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України (жорстоко побили людину в місцевому магазині АТБ).

Крім того, одному з них також повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 343 «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: