Навічно в пам’яті сумчан: Андрій Реута

31.01.2021

У Сумах вшанували шості роковини загибелі на сході України Андрія Реути. Сумна дата зібрала біля могили Героя його сім’ю, товаришів, представників міської влади.

Для матері захисника Україні Алли Реути ці шість років минули для неї як один день. Жінка досі не може повірити у смерть сина і чекає на його повернення, постійно переглядаючи відео з його участю.

Брат воїна Анатолій Реута розповів, що цього дня переживає змішані почуття: сумує за Андрієм і водночас пишається тим, що той загинув за Україну, ставши гідним прикладом відданості їй та героїзму.

Андрій Реута загинув поблизу міста Вуглегірськ Донецької області в ході виконання службово-бойового завдання. Поспішаючи з Дебальцевого на допомогу побратимам, хлопці натрапили на ворожу засідку. Терористи замаскували танки у посадці на околиці міста та обстріляли практично впритул український броньовик з відстані 30 метрів. Тоді загинули четверо бійців.

Посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Рішенням Сумської міської ради йому присвоєно звання “Почесний громадянин міста Суми”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: