Сумського посадовця, який збив дівчину на переході, посадили на 5 років

02.02.2021

У справі заступника начальника сумської виправної колонії Владислава Павлика суд оголосив вирок. Чоловіка засудили до п’яти років за гратами. Також він має виплатити дівчині, яку збив на пішохідному переході, Карині Житник, 70 тисяч грн за лікування та 250 тисяч — за вчинення моральної шкоди.

Також суд позбавив Павлика водійських прав на три роки. Запобіжний захід до набуття вироку законної сили — тримання під вартою, пише Суспільне. Суми. Вирок набуває сили після апеляції.

Владислав Павлик та його захисники на засідання суду не прийшли.

Мова йде про автомобільну аварію 2018 року на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Роменській в Сумах. Тоді травми отримала 16-річна Карина Житник і після аварії 15 днів була у комі. Водій, який збив дівчину, це — Владислав Павлик, заступник начальника сумської виправної колонії. Справу слухали в суді майже 3 роки.

Прокуратура вважала вину Владислава Павлика доведеною, вимагала 6 років позбавлення волі. Батьки збитої дівчини вимагали відшкодувати моральні та матеріальні збитки в 1 млн гривень.

Нагадаємо, Аварія на вулиці Роменській у Сумах сталася ранці 9 лютого 2018 року. Дівчину збили на нерегульованому пішохідному переході. Карина Житник, якій тоді було 16 років, отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закриту травму грудної клітини та живота. У лютому 2018 року за Павлика внесли заставу. За два місяці до того правоохоронці склали на Владислава Павлика протокол за керування автівкою у нетверезому стані й, за рішенням суду, він сплатив штраф – 10 тис грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: