Як на Сумщині готуються до вакцинації проти COVID-19?

02.02.2021

Сумська область готується до проведення першого етапу вакцинації проти COVID-19. Про це начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко повідомив під час брифінгу з питань розповсюдження коронавірусу на території Сумщини. Наразі для проведення вакцинації вже створено 6 мобільних бригад.

За його словами, в області проводиться масштабна підготовча робота для того, щоб при отриманні вакцини проти коронавірусу відразу розпочати вакцинацію населення. Відповідальна особа за проведення вакцинації на Сумщині – заступник начальника управління охорони здоров’я Галина Хомета.

«У кожному районі та в місті Суми створено мобільні бригади, що будуть діяти весь період вакцинації. Лікарі та медсестри проходять детальний інструктаж, визначаються орієнтовні графіки та кількість людей, яким робитимуть щеплення вакциною одного з європейських виробників», – повідомив Сергій Бутенко.

У медичних закладах області вже проаналізували наявність та якість холодильного обладнання, температурний режим якого дозволяє працювати з вакциною.

Нагадаємо, що Міністерством охорони здоров’я визначено 5 етапів вакцинації.

На першому етапі буде проведено вакцинацію людей з критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Йдеться про медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу в умовах стаціонару, та військових, які беруть участь в ООС.

На другому – людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги. Третьому – вакцинація людей з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Четвертому – вакцинують людей з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. На п’ятому – вакцинація інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп. Йдеться про людей віком до 59 років без супутніх захворювань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: