Половині сумських лікарень можуть не виділити кошти від НСЗУ?

02.02.2021

Установи, які планують в 2021 році укласти договір з Національною службою здоров’я України, повинні забезпечити фізичну доступність своїх будинків для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Йдеться про заклади охорони здоров’я всіх форм власності, у тому числі ФОП.

Така вимога до суб’єктів господарювання не є сьогоднішнім нововведенням. З 1 квітня 2019 року набули чинності Державні будівельні норми «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд». Згідно з ними, у всіх закладах охорони здоров’я, які отримали ліцензію на медичну практику, має бути безбар’єрний простір для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. З закладами, які не створять безперешкодний доступ до медпослуг для осіб з інвалідністю, НСЗУ в 2021 році укладати договори не буде.

НСЗУ вивчає готовність установ до укладання договорів і провела спеціальне опитування серед постачальників послуг. Дані цього анкетування показують, що 50% закладів первинної медичної допомоги не мають доступних будівель для людей з інвалідністю. Серед спеціалізованих установ цей відсоток вище – 64% не відповідають вимогам доступності.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: