На Сумщині дві жінки стали жертвою телефонних аферистів

03.02.2021

Дві жительки Шосткинської об’єднаної громади знову стали жертвами аферистів.

Про шахрайство на відомому Інтернет- ресурсі у поліцію Ямполя повідомила 23-річна жителька міста Дружби. Вона розповіла, що знайшла цікаву пропозицію про продаж шафи. Зв’язавшись з продавцем, жінка домовилась про купівлю та надіслала йому, за його умовою, 4 300 гривень передоплати. Після отримання коштів «продавець» перестав виходити на зв’язок, а вподобану річ жінка так і не отримала.

У Шостці жертвою телефонного шахрайства стала 34-річна місцева жителька. На її мобільний телефон зателефонував незнайомий чоловік, який у розмові назвався співробітником служби безпеки банку. Він розповів жінці, що невідомі, нібито, намагаються розрахуватися грошима з її банківської картки у Інтернет – магазині. Аби цьому запобігти, «банківський працівник» запропонував підійти до найближчого банкомату та провести там ряд операцій за його підказками.

Пані погодилась, і за порадами «добродія» зняла зі своїх рахунків 13 500 гривень та зарахувала їх на вказані співрозмовником номери банківських карток і чужий телефонний номер. Бо, як пояснив шахрай, це тимчасові рахунки і кошти повернуться їй назад.

За обома фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: