У Шосткинському лісгоспі зібрали понад 600 кілограмів шишок ялини європейської

03.02.2021

Важливою ланкою у процесі лісовідновлення, яке, у свою чергу, є головним напрямком лісівничої діяльності, є збір лісового насіння. Головною лісоутворюючою породою Шосткинщини є сосна, тож саме збору лісового носіння сосни звичайної у Шосткинському лісгоспі і приділяють значну увагу.

«Заготівлі насіння на підприємстві ми приділяємо велику увагу, адже це є запорукою вирощування високопродуктивних, стійких, господарсько-цінних насаджень», – говорить головний лісничий підприємства Петро Балабон.

Наразі у лісгоспі заготовлено понад 13 тонн шишок сосни звичайної. У лісгоспі говорять, що цей рік видався врожайним не лише на шишки сосни, а і ялини європейської. Таких вдалося заготовити понад 600 кг.

Наступний етап у цій кропіткій праці – це переробка шишок для вилучення з них насіння. Потім – аналіз отриманого насіння на визначення класу якості у Харківській лісонасіннєвій лабораторії. І останній етап у процесі підготовки насіння, але стартовий – у процесі вирощування сіянців для майбутнього лісу – висів насіння у розсадниках. Але це буде навесні, а поки шосткинські лісівники радіють зібраному врожаю та готують шишки до переробки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: