Чим закінчився конфлікт у Піщаному між водієм маршрутки й патрульними?

04.02.2021

Нагадаємо, водій приватної маршрутки №51 ще минуло тижня нібито перевозив на 20 людей більше, ніж є сидячих місць. За це поліція склала на нього адмінпротокол – порушення вимог карантину. За таке можна отримати штраф 17 тис. грн.

Наступного дня після інциденту, 29 січня, на засіданні виконавчого комітету в Сумах пасажири прийшли скаржитись на підвищення вартості проїзду та розповіли про ситуацію кореспонденту Суспільного. “Було у нас 15 сидячих місць і двоє діток з нами їхало. Нас зупинили на повороті, щоб нас перерахували. В мене мала дитина, ми дві години простояли на зупинці. І всі їдуть переповнені, і нарешті ми сіли, коли є місця. Дитина голодна, холодна. Ми чекаємо, щоб нас порахували, а вони не заходять і не рахують. Ми просто вийшли в напрямку патрульних”, – розповідає пасажирка того рейсу Світлана Курило.

Анна Малінська теж бачила, як патрульні зупинили маршрутку, каже, що пасажири намагались захистити водія. “Вийшли люди, щоб захистити водія від того, що його оштрафувати хотіли. На звернення людей вони погрожували тим, що вони зараз всіх заберуть за те, що вони тут незаконно зібралися в період карантину. Людей було 50 або більше, ну, коли приїхала машина опергрупи, половина повтікали, тому що перелякалися, мабуть”, – говорить жінка.

На відео з вебкамери, встановленої на кінцевій зупинці села Піщане, видно, що 28 січня протягом трьох годин із 15 до 18 селом пройшло 5 маршруток, а після 16 – два комунальних автобуси. Чому не всі маршрутки були на лінії, розповіла перевізниця. “Одна машина була технічно несправна, вона зупинилася на вулиці Горького. Дві години – такого не могло бути, тому що маршрутки ходять кожні пів години. А перед цією машиною технічно зупинилася машина на Горького”, – говорить в. о. директора ТОВ “СНД-Автотранс” Дар’я Галицька.

Водій, на якого склали протокол, коментувати ситуацію відмовився. У поліції кажуть, що в салоні було за багато людей, за що на водія склали адмінпротокол. “Кількість людей перевищувала кількість місць для сидіння на 21 людину. Кількість людей в самому транспортному засобі не дозволяла зайти до салону, тому що люди стояли навіть на східцях, і водію було навіть тяжко відчинити двері, тому що було дуже багато людей. Коли люди саме виходили, тоді й вівся перерахунок, скільки вийшло з транспортного засобу”, – говорить речник Патрульної поліції Сумської області Олег Сологуб.

Якщо провину водія доведуть, він буде зобов’язаний сплатити штраф – 17 тис. грн. У Ковпаківському та Зарічному судах Суспільному повідомили, що матеріалів цієї справи вони ще не отримали.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: