У Сумах встановлять перше сферичне дорожнє дзеркало

05.02.2021

Депутатська комісія Сумської міськради з питань ЖКГ розглянула звернення про встановлення сферичного дорожнього дзеркала на виїзді з вул. Партизанської в Сумах. З таким проханням на комісію звернувся від імені городян депутат Олександр Зименко, оскільки ділянка, про яку йде мова, – аварійно небезпечна і там обмежена видимість для водіїв.

Сферичні дорожні дзеркала розширюють огляд і підвищують безпеку дорожнього руху на складних перехрестях, пішохідних переходах, примиканні доріг, у місцях виїзду з прилеглої території різних об’єктів і т. ін.

Коштує таке дзеркало в середньому від 2 тис. до 5 тис. грн – у залежності від діаметра, наявності або відсутності світловідбиваючої окантовки, козирка, матеріалу корпусу і т. ін. Скільки ж коштуватиме такий об’єкт разом з установкою – поки невідомо.

Депутатська комісія одноголосно підтримала установку сферичного дорожнього дзеркала на виїзді з вул. Партизанської і доручила департаменту інфраструктури зайнятися цим питанням. А також – опрацювати можливість фінансування установки об’єкта за рахунок депутатських коштів.

Таких дзеркал на сумських вулицях досі ще не було. Так що це буде перше. Але спочатку патрульна поліція повинна дати своє погодження про те, що установка такого об’єкта в зазначеному місці доцільна і не буде суперечити правилам.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: