Микола Войтенко: У лютому українці отримають платіжки за газ із найвищою ціною за всю історію незалежності

05.02.2021

2021 рік для українців розпочався із підвищення комунальних платежів і хвилі масових протестів. І вже незабаром люди почнуть отримувати платіжки за газ із найвищою ціною за всю історію незалежності.

Опозиціонери Сумщини неодноразово виходили разом із жителями міст області на мітинги, ініціювали скликання сесій з «тарифних» питань, зверталися зі зверненнями до влади щодо врегулювання тарифної кризи.

«Люди сподівалися, що це непосильне тарифне ярмо знімуть із їхньої шиї при зміні влади, але з 1 січня вийшло навпаки, і українці платитимуть за перший місяць року до 10,8 грн за кубометр газу», – сказав перший заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ у Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Він навів цифри, що на кінець 2020 року заборгованість українців за газ склала 31,5 млрд грн, а збільшення тарифу призведе до ще більшого зростання неплатежів.

«Ціна на газ для населення повинна бути не 6,99 грн, а такою, по-перше, за яку спроможні заплатити люди, по-друге, потрібно спрямувати на потреби населення газ вітчизняного видобутку, собівартість якого не перевищує 4 грн за кубометр. Тільки у такому випадку вона буде справедливою», – зазначив депутат.

Микола Войтенко підкреслив, що влада має не обманювати людей, а невідкладно вирішити тарифне питання, тим паче що фракція ОП-ЗЖ у Верховній Раді вже давно зареєструвала законопроекти, в яких чітко прописані механізми зниження цін на комунальні послуги для населення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: