“Сумитеплоенерго” відхрещується від чорного снігу на вулицях

05.02.2021

До чорного снігу на вулиці Сумська ТЕЦ відношення не має. Про це Суспільному сказала Віта Харченко, речниця ТОВ “Сумитеплоенерго”, яке орендує ТЕЦ і обігріває дві третини міста.

За словами Віти Харченко, чорний попіл, якими засипані прилеглі вулиці, можуть прилетіти з будь-якого іншого підприємства. “Сумська ТЕЦ працює у штатному режимі, порушень у роботі обладнання з 1 січня 2021 року не було. Там промислова зона знаходиться, там же не одне наше підприємство”, – сказала Харченко.

Нагадаємо, інформація про чорний пил, який сиплеться з неба в районі Сумської ТЕЦ, з’явилася у соцмережах 3 лютого. Експертка громадської організації “Екодія” Марина Ратушна сказала, що швидше за все, це може бути сажа, яка утворюється при спалюванні вугілля.

Викиди від ТЕЦ концентруються біля труби, а на рівні зросту людини їх концентрація буде значно меншою, коментував доцент кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ Дмитро Лазненко. За його словами, погодні умови, сніг і температура близька до нуля, сприяють тому, що тверді частинки можуть затримуватися на сніжинках і падати на землю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: