У зв’язку з реорганізацією з райдержадміністрацій Сумщини звільняють кваліфікованих працівників

05.02.2021

Про це йшлося під час відеоселекторної наради з питань здійснення в області заходів щодо реорганізації райдержадміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків РДА, що припиняються.

80% працівників РДА, що сьогодні реорганізуються, – це люди, які пропрацювали в органах державної служби 10 і більше років.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій МАКСИМЕНКО зазначив, що станом на сьогодні налічується 178 вакансій у розрізі виконкомів органів місцевого самоврядування. Наразі затверджують штатні розписи укрупнені райдержадміністрації, і там вакансії теж є. Це питання ретельно опрацьовується.

За словами начальника управління з питань персоналу апарату облдержадміністрації Олександра МАКУХИ, станом на сьогодні у територіальні громади працевлаштовано 28 осіб, які були вивільнені з РДА, ще будуть переведені 46 осіб. Робота в цьому напрямку триває. Тим більше, що згідно із законодавством, територіальні громади мають право брати на роботу працівників РДА без конкурсу, по переведенню.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: