У Сумах за 4 роки не змогли завершити реконструкцію стадіону “Авангард”

06.02.2021

Минуло вже чотири роки, як на Prozzorro визначили переможця аукціону з реконструкції стадіону “Авангард” у Сумах. На те, скільки часу минуло відтоді і на відсутність результату, звернув увагу сумчанин Андрій Фолков на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Сьогодні ФБ нагадав, як починався ремонт Авангарду. 4 роки….”

Цим постом він викликав дискусію про провалені терміни виконання робіт на “Авангарді” і підсумкову їх вартість, що значно перевищує визначену суму в тендері. Нагадаємо, що проектна документація на реконструкцію стадіону передбачала вкладення в об’єкт понад 32 млн грн, а у 2017 році компанія Федорченко, яка належить нинішньому голові Сумської обласної ради, перемогла на торгах з сумою в 18,5 млн. Тоді підкреслювалося, що переможець аукціону запропонував рекордно низьку  цінову пропозицію, у той час як інші учасники оцінювали роботи в понад 26 мільйон. Однак, за останніми підрахунками, на стадіон “Авангард” уже пішло понад 30 мільйонів гривень: до першого тендеру на 18 мільйонів додався ще тендер на більше 12 мільйонів на футбольне поле. 

“І яка загальна сума витрат на цю реконструкцію? Скілько загалом вийшло, відомо?” – коментує Юрій Ломака.

“ось нещодавно на прохання ЦУКРу підбирав. 30 млн. Але це швидким пошуком – не гарантую, шо немає ще якихось прихованих тендерів. Як наприклад по Романтиці один з тендерів не має назви Романтика а просто будівля ща адресою Героїв Сумщини” – відповідає на запитання Максим Корнієнко.

Залишається лише констатувати: виконавець робіт на стадіоні “Авангард” не впорався з термінами, перевищив бюджет більш ніж у півтора рази, проте досі не поніс за це відповідальності ні перед містом, ні перед законом.

“На заході якщо підрядник не виконує зобов’язань – його штрафують”, – зауважує в коментарях Дмитро Алексєєв, але чи дочекаємося у Сумах такої ж справделивості?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: