Сумський Палац для дітей та юнацтва добудують за рахунок держбюджету?

07.02.2021

Управління освіти Сумської міськради звернулося на планово-бюджетну депутатську комісію і у департамент фінансів із проханням виділити з бюджету громади кошти на проектно-кошторисну документацію по добудові будівлі Палацу для дітей та юнацтва (ПДЮ), пише shans.com.ua.

Як відомо, це один із найбільших і найстаріших закладів позашкільної освіти в Сумах, де є безліч різноманітних секцій та гуртків, проводяться масові заходи та конкурси, міські свята і фестивалі. За даними профільного управління, на сьогодні в ПДЮ займаються понад 4500 дітей та учнівської молоді.

Однак частина будівлі ПДЮ, яка, як відомо, розташована в мальовничому місці історичної частини Сум, знаходиться у жалюгідному стані й фактично руйнується на очах у всього міста.

Йдеться про недобудовану велику актову залу на 500 глядацьких місць, яка призначена для проведення масштабних заходів із залученням великої кількості учасників і гостей. Її починали будувати в 1991 році, але встигли зробити лише цегляну кладку і підвести комунікації, і в тому ж році будівництво законсервували. За минулі з тих пір майже 30 років зруйнувалася бетонна стяжка оглядового балкону, через затікання води руйнується цегляна кладка і зовнішня обробка стін, у коридорах відшаровується штукатурка і псується електропроводка.

За даними управління освіти, на одне тільки виготовлення проектно-кошторисної документації сьогодні потрібно 600 тис. грн. Вони просять виділити ці гроші з бюджету громади, щоб визначитися з майбутнім обсягом робіт та їх вартістю. А наявність документації дасть можливість подати проект із добудови споруди на фінансування за рахунок держбюджету.

Нагадаємо, сумчани збирають підписи за відновлення обшарпаного фасаду Палацу дітей та юнацтва, який псує центр міста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: