Сумська гімназія потерпає від небезпечної “дороги”, яку в мерії вважають нормальною

07.02.2021

Провести капітальний ремонт покриття шкільного подвір’я гімназії №7 та прилеглої території просить авторка електронної петиції Світлана Доценко.

“Фінансування закладів освіти є недостатнім, старе асфальтне покриття на території школи 7 та пришкільної території є в незадовільному стані. Тверде покриття в жахливому стані: асфальт пошкоджений, поверхня не рівна, ями, в деяких місцях асфальт відсутній взагалі, бордюри пошкодженні та частково відсутні. Із-за жахливого стану доріг біля школи та на шкільному подвір’ї при несприятливих погодних умовах (дощ або мокрий сніг) діти не можуть потрапити до школи, бо утворюються величезні калюжі, які неможливо обійти, бо навкруги вода та бруд (багнюка). Прошу провести капітальний ремонт покриття шкільного подвір’я, а також пришкільної території, щоб учні, вчителя могли безпечно дістатися школи”, – пише сумчанка.

Початок збору підписів: 28 січня 2021 р. До кінця збору підписів залишилось: 35 днів. Станом на 7 лютого петицію підписали 130 осіб з 250 необхідних.

Нагадаємо, ще навесні минулого року сумчанка Юлія Назарова викладала у Фейсбуці відповідь директора департаменту інфраструктури Олександра Журби на попередню подібну петицію щодо жахливого стану дороги до школи № 7. На жаль, петиція не набрала необхідної кількості голосів, щоб бути розглянутою виконкомом або міськрадою, тому її розглянули як звернення: у відповіді мерії йшлося про те, що в січні фахівці департаменту з представниками патрульної поліції провели обстеження ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилягають до шкіл. Недоліків дорожнього полотна, які негативно впливають на забезпечення безпеки дорожнього руху на під’їзних шляхах до школи № 7, на момент обстеження не виявили… «Зараз всі, хто ходить повз 7-ї школи (особливо молодший корпус) намагаються зрозуміти, де вони взагалі знайшли там дорожнє полотно?», – запитувала сумчанка. Вона виклала і фото стану «дороги», яку в департаменті інфраструктури визнали цілком нормальною…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: