Олександр Стрельченко: Відновлення держрегулювання цін дозволить зупинити подорожчання продуктів харчування

07.02.2021

За останні два тижні у крамницях на третину зросли ціни на яйця, вполовину на цукор, на чверть на олію, фрукти тощо. Щоб стримати стрімке здорожчання продуктів харчування, необхідно повернути державне регулювання цін. Про це заявив голова Сумської регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко.

Він зазначив, що цінники на більшість продуктів наблизилися до європейського рівня, а на деякі – навіть перевищили його. «Натомість зарплати українців є в рази меншими, ніж у Європі. І сьогодні, через таку невідповідність доходів і витрат, вже половина українців живе за межею бідності. На тлі локдауну, коли багато жителів області втратили роботу, доходить до того, що не кожна родина може собі дозволити найнеобхідніші продукти харчування», – сказав Олександр Стрельченко.

Керівник опозиціонерів Сумщини наголосив на необхідності відновлення державного регулювання цін. «Наша політична сила – єдина, яка стоїть на захисті соціальних програм. Ще на самому початку роботи Верховної Ради IX скликання фракція ОП-ЗЖ зареєструвала законопроект щодо відновлення державного регулювання цін на продукти харчування, проте монобільшість ігнорує дану ініціативу. Потрібно захистити громадян і дати їм можливість нормально жити, а не зводити кінці з кінцями у власній країні», – зазначив політик.

Олександр Стрельченко додав, що стосовно питання державного регулювання цін обласні депутати звертатимуться до вищого керівництва держави.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: