Учні двох сел на Сумщині пішли на вимушені канікули, бо шкільний автобус не зміг піднятися на обледенілу гору

08.02.2021

15 юних жителів с. Уздиця і Вікторове Глухівської громади на собі відчули дискримінацію в питанні освіти й ще раз переконалися в тому, що освоєння шкільної програми залежить далеко не від одного бажання вчитися.

Якщо в пандемію з її дистанційкою дітям доводилося залазити на собачу будку – єдине місце, де є зв’язок, або ж блукати по височинах населеного пункту в його пошуках, то тепер сільські хлопчики й дівчатка отримали нову перешкоду – у вигляді підйомів, не пристосованих до погодних умов, передає shans.com.ua.

У силу своїх географічних особливостей село Уздиця розташоване в суцільних ярах, спусках і підйомах. А щоб доїхати до сусіднього с. Вікторове, необхідно подолати дуже круту гору, ось із нею-то й виникли проблеми минулої п’ятниці. Шкільний автобус не повіз дітей на уроки в опорний Баничський НВК, бо водій просто не ризикнув підніматися на таку висоту, адже дорога нічим не посипана і становить реальну загрозу життю і здоров’ю юних пасажирів та його самого.

Питання вимушених канікул піднімалося на апаратній нараді в Глухові у понеділок, і голоаа ОТГ Надія Вайло розпорядилася вирішити проблему. Її заступник по комуналці Валерій Галустян відзвітував, що вже ведуться переговори з дорожніми фірмами, і гірка буде посипана.

У старости Уздицької сільради Ольги Єременко запитали, як же так вийшло, що діти ввірених їй сіл позбулися права на освіту, невже не можна організувати їм безпечний і гарантований підвіз в опорну школу с. Баничі, розташовану в декількох кілометрах? За словами Ольги Михайлівни, зазначена гора – досить небезпечна, кут ухилу становить 27 градусів.

Як ідуть справи на ранок понеділка? Староста запевняє, що вони знайшли сіль і посипали ту злощасну гірку. А староста с. Баничі надіслав за учнями «газельки», і діти благополучно дісталися до школи. В цілому ж Ольга Єременко дуже сподівається, що проблема вирішиться на рівні Глухівської ОТГ, адже примхи зими непередбачувані: сьогодні ожеледь, а завтра – рясний снігопад. А крутий підйом долати потрібно…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: