Самбісти Сумщини – з медалями Чемпіонату України

09.02.2021

У Харкові відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат старшого віку (спортивне та бойове). У змаганнях взяли участь майже 600 спортсменів із 22 регіонів України, серед яких були й представники Сумщини.

На чемпіонаті відзначилися спортсменки з міста Ромни. Юлія ЗАСУЛЬСЬКА (47 кг) здобула «срібло», а Вікторія ГРИЦЕНКО (65 кг) виборола «бронзу». Крім того, Ігор БАСАНЕЦЬ із Сум посів третє місце (98 кг), а сумчанин Данило НАУМЕНКО здобув «срібло» (64 кг ).

Довідково. Самбо (абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї»). Це вид спортивного єдиноборства, який включає найбільш ефективні прийоми і тактику різних видів спортивних єдиноборств, бойових мистецтв і народних видів боротьби: кулачного бою, російської, грузинської (чидаоби), казахської (казакша курес), татарської, бурятської боротьби; фінсько-французької, вільно-американської, англійської боротьби Ланкаширські і кемберлендського стилів, швейцарської, японської дзюдо і сумо та інших видів єдиноборств. Є два види самбо – бойове і спортивне.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: