Завдяки меру Тростянця Юрію Бові населення Ромнів зросло на 57%

09.02.2021

Міський голова Тростянця Юрій Бова поширив через соцмережі черговий фейк. Цього разу він приплюсував місту Ромни майже 57% населення, заявивши,  що там проживає 60 тисяч громадян. Насправді ж, за офіційними даними статистики, наявне населення Ромнів складає 38 775 –  на 1 грудня 2020 року, 39 069 – середня чисельність у січні-листопаді 2020 року, а постійне населення і того менше: 37 823 на 1 грудня 2020 року, 38 117 – середня чисельність у січні-листопаді 2020 року.

Випадково або ж цілком свідомо Юрій Бова “переплутав” цифри у пості, де хотів показати незадовільний стан комунальної техніки, наявної  у Ромнах.

“Погляньте на ці фото з майже 60-ти тисячного міста Ромни Сумської області.

Ось до чого довели комунальне підприємство очільники, що наразі обрані депутатами міської ради від ОПЗЖ.

Тепер я розумію чому наші депутати від ОПЗЖ та Нашого краю так кричать за різні пільги і незростання тарифів для наших комунальних підприємств.

Може їх ідея проста- максимально “вбити” комунальну галузь громади, а потім розповідати про себе – “господарників”, що прийдуть і наведуть порядок?” – написав він.

Очевидно, що цією публікацією мер Тростянця намагався представити у невигідному світлі ОПЗЖ і конкретно адресував свої претензії колишньому очільнику комунального підприємства у Ромнах Віталію Карнауху. Директором КП ККП у Ромнах Віталій Карнаух був короткий період – протягом 2018-2019 років будучи на той час безпартійним, а депутатом Роменської міської ради від ОПЗЖ він був обраний значно пізніше – у жовтні 2020 року.   До 2018 року КП «Роменський комбінат комунальних підприємств» очолював радикал Олег Стогній,  який залишив після себе суцільну розруху і заробив звинувачення у розкраданні майна.

Але що ж саме спонукало Юрія Бову зробити такий пост із ситуацією у Ромнах? Виявляється, відповідь дуже проста. “Найпрогресивніший” мер мав намір підняти тариф на воду і зробити його одним із найдорожчих на Сумщині – понад 50 гривень за куб. Виступаючи категорично проти цього, ОПЗЖ організувала мітинг і не дала протягнути це підвищення, тож тепер міський голова не може вибачити цього опозиціонерам і вдається до інформаційних атак.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: