У Шостці перевірять м’ясний магазин через випадки захворювань собак

09.02.2021

Вчора, 8 лютого, в групі «Чотири лапи» в Фейсбуці повідомлялося про випадки гострих захворювань у собак у Шостці. Песикам довелося надавати термінову ветеринарну допомогу і рятувати їх від смерті.

Як написала активістка «Чотирьох лап» Ірина Любченко, у всіх цих випадків є спільне – корм тваринам, які потім захворіли, купували в одному магазині.

«Порадившись з ветеринарними лікарями і між собою в оргкомітеті групи “4 лапи”, ми вирішили відібрати проби корму на аналіз. Керівництво прийняло рішення оплатити аналізи і з’ясувати, а чи дійсно небезпечний цей фарш, корм для тварин і чи не загрожує він нам самим», – повідомляє зоозахисниця.

Аналіз проводився у місцевій лабораторії Держпродспоживслужби. У результаті було виявлено сальмонелу, про що є офіційний експертний висновок, передає shostka.info.

У міськрайонному управлінні Держпродспоживслужби  повідомили: найближчим часом пройде перевірка даного магазину. Сподіваємося, що будуть проведені аналізи всієї м’ясної продукції, яка там продається, і з’ясується, чи становить вона загрозу для здоров’я людей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: