На сцені Київського театру опери і балету шосткинець виконає головну роль в одній з найпопулярніших опер світу

09.02.2021

12 лютого о 19:00 на сцені академічного театру опери та балету по вулиці Межигірській, 2, у Києві почнеться опера на 3 дії “Травіата”. Це класична опера Джузеппе Верді, яка йде на сценах майже всіх оперних театрів світу, володар премії «Київська пектораль», як краща музична вистава 2011 року.

Цікаво, що в театрі трактування класичної опери сучасне. Але виконуватися вистава, тривалістю 2, 5 години, буде традиційно італійською мовою.

Як повідомляє Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва, головні ролі виконають блискучі солісти театру Руслана Коваль (Віолетта Валері) та Олександр Киреєв (Жорж Жермон).

– Це варто почути наживо! У березні 1853 року Джузеппе Верді писав: “Травіата” минулої ночі провалилася. Моя це провина чи виконавців? Час покаже”. Композитор мав рацію: час справді розставив власні акценти. Сьогодні “Травіата” — найуспішніша опера світу. Щороку безліч театрів беруться знову і знову переосмислювати цей класичний сюжет. Тож, погодимось з Верді, що виконавці головних партій грають неабияку роль для успіху постановки, – повідомляє театр опери та балету.

Нагадаємо, що Олександр Киреєв – народився у Шостці, закінчив школу №11, Київське державне вище музичне училище ім. Р.М. Глієра, у 2013 р. – вокально-диригентський факультет Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського. У 2011-13 рр. був стажистом, в 2013 р став солістом Національної опери України ім Т.Г. Шевченка (м. Київ).

Виконав в цьому театрі партії Ротного, Онєгіна ( «Євгеній Онєгін» П. Чайковського), Роберта («Іоланта» П. Чайковського), Фігаро ( «Севільський цирульник» Дж. Россіні).

У 2014-17 рр. – був артистом Молодіжної оперної програми Великого театру, де в його репертуарі були ролі Марулло ( «Ріголетто» Дж. Верді), Моралеса, Данкайро ( «Кармен» Ж. Бізе), другого актора, другого розбійника ( «Історія Кая та Герди» С.Баневича), першого помічника ( «Біллі Бадд» Б. Бріттена).

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: