На Сумщині виявили другу спробу розтрати зерна філії Держрезерву

10.02.2021

НАБУ знову вдалося запобігти розтраті зернових та олійних культур на державному підприємстві «Охтирський КХП» (філія «Хлібна база») Державного агентства резерву України у Сумській області.

У межах розслідування розтрати зернових культур вартістю 2,8 млн грн (https://bit.ly/36RJ5ZY) у грудні 2020 року в результаті санкціонованого судом огляду, детективи НАБУ виявили інше необліковане зерно. Проте через протидію тодішнього керівництва філії точну вагу зерна встановити не вдалось.

Лише після зміни керівництва ДП «Охтирський КХП» і філії та за сприяння нових керівників слідство з’ясувало, що загальна вага необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а її вартість сягає 6 млн грн.

Розслідування триває, а виявленим фактам також буде надано належну правову оцінку.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура запобігли розкраданню і незаконному вивезенню майна Державного агентства резерву України. За даними слідства у листопаді 2020 року в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 т. зерна вартістю понад 2,8 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: