У Сумах понад 50 зупинок залишаються нерозчищеними

11.02.2021

Понад 50 сумських зупинок залишалися нерозчищеними ввечері 10 лютого. Про це сказав директор комунального підприємства “Паркінг”, яке має цим займатися.

Під час снігопаду заклади на центральних вулицях міста штрафували за неприбрану прилеглу територію працівники інспекції з благоустрою. Серед них – магазин молочних продуктів на вулиці Праці. На продавчиню 9 лютого склали адмінпротокол за не посипану доріжку біля крамниці. Управителя на місці не було, свою позицію він озвучив телефоном. “Я протоколу самого не бачив, тому що нам його не залишили. Моя позиція: території прибирати треба це навіть не обговорюється. Ну, я вважаю, що територія була прибрана, але у зв’язку з такими умовами, може, і ми десь не допрацювали. Якщо назначать, то доведеться, мабуть, його сплатити, потрібно просто побачити протокол. Я ж не знаю, що там. І лопатами чистимо, і піском, і сіллю посипаємо. Усе ми робимо”, – сказав Олександр.

Прилеглу територію біля власних закладів мають прибирати самі підприємці, розповів начальник інспекції з благоустрою міста Руслан Голопьоров.

“У зимовий період міськими правилами благоустрою передбачено, що територію необхідно очищувати до 7.00. У літній – до 6.00. Були такі суб’єкти, які взагалі не виходили на території. У результаті чого на них були складені адміністративні протоколи про адміністративні порушення за статтею 152. Штрафні санкції за таке порушення сягають від 850 грн до 1700 грн”, – говорить він.

За словами начальника відділу “Служби 15-80” Валерія Марюхни, за останню добу до служби надійшло 19 звернень. “Це про те, що не чистяться деякі вулиці, тротуари, під’їзні шляхи або не здійснюється посипання піском. Ми передаємо не тільки у житлові організації, які займаються безпосередньо вирішенням цих питань, ще – до департаменту інфраструктури. Цілодобово працювала техніка. Скажімо, 42 одиниці “Шляхрембуду” працювали цілу ніч”, – зазначив він.

Сніг на зупинках та територію біля них має прибирати комунальне підприємство “Паркінг”. Всього мають на балансі 307 зупинок. З них на ранок 10 лютого, сказав Валерій Марюхна, розчистили – 198.

“Я з Петропавлівської їжджу на дев’ятку, з пересадками, як пенсіонерка. Сьогодні вранці їхали жінки з лопатами, які чистять зупинки. Я без проблем сіла на зупинці, на дев’ятці вийшла. Нормально, все було почищено”, – говорить пані Галина.

Яніна Євтушенко вважає так: “Це відносно почищено. У нас на зупинці кінцевій почищено. Але де перехід пішохідний, там не почищено, треба перелазити. Як хочете, так і перелазьте”.

“Не посипають, не чистять не тільки в дворах, але і на зупинках – теж. Я живу на Хіммістечку. Трактор проїхав, а ця ділянка не прочищена”, – говорить пані Марія.

На 15.00, аби сісти у маршрутку біля “Укртелекому”, люди перелазили через кучугури. “Дуже важко йти. Не почищено. Я не можу зрозуміти, чому тут не почищено? Я на проспекті живу. Там біля зупинок гарно почищено. А в центрі – таке”, – каже Валентина Вікторівна.

За словами директора КП “Паркінг” Олега Славгородського, на обслуговуванні підприємства – 307 зупинок. 10 лютого, на 17:00, почищено близько 250-260 зупинок. “Десь 40-50 зупинок залишилось на завтра, будемо дочищати. Снігу багато, тому трішки не встигли”, – каже він.

Через снігопад та ожеледицю інспектори перевіряли центральні вулиці: за 9 лютого склали 5 протоколів, із початку 2021 року – 77, сказав Руслан Голопьоров.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: