У перший тиждень лютого на Сумщині за отриманням субсидії звернулись 2500 людей, а за січень – 4480

11.02.2021

Протягом першого тижня лютого обласний департамент соцзахисту отримав 2,5 тис. звернень громадян для отримання субсидій. Це більше як половина від усієї кількості січневих звернень, у перший місяць року їх було – 4 480. Про це розповіла під час брифінгу заступниця директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мусіяка.

“Ми бачимо зростання чисельності звернень по тижнях. У перший тиждень січня це було 580 звернень, потім ще 1 600, в останній тиждень січня – 2 300 громадян. А за перший тиждень лютого – 2,5 тис. громадян”, – зазначила представниця соцзахисту.

З її слів, ймовірно так люди реагують на збільшення ціни на тарифи. Нині на Сумщині субсидії отримують 147 тис. домогосподарств, а на початку січня їх було 141 тис. Це означає, що з майже 7 тис. звернень відхилили близько 1 тис.

Як подати документи для отримання субсидії

Найшвидшим способом, зі слів Людмили Мусіяки, залишається подача документи онлайн через сайт Мін’юсту. Так місцевий департамент отримає їх за хвилину після надсилання, відповідно рішення по наданню субсидії також прийде швидше.

Також Людмила Мусіяка зазначила, що зараз департамент соціального захисту населення переживає реорганізацію у зв’язку з децентралізацією, а саме з процесом укрупнення районів. Коли з 18, їх лишилось 5, так само й районних управлінь соцзахисту лишиться 5. Водночас у процесі подачі документів, зокрема, й для отримання субсидії, на місцях майже нічого не зміниться. Адже їх вже прийматимуть у підрозділах з питань соціального захисту в тергромадах чи у місцевих ЦНАПах. У селах цим займають старостати.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: